30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
Draadloze MicrofoonsDraadloos HeadsetHeadset MicrofoonsDraadloos DasspeldRever MicrofoonsAudio InstallatieKabels

(Draadloos) Microfoons/Headsets voor Zingen

  • V7 sE Electronics
  • Synth 7 - Vocal Pro - Earset Samson
  • CONCERT 99 Mic Samson

Omschrijving

Voor zingen zijn er vele soorten microfoons te koop. Maar welke is nu geschikt voor jou? Een microfoon alleen is echter meestal niet voldoende aangezien je ook nog iets met het geluid van de microfoon wil doen. Zoals bijvoorbeeld opnemen in je homestudio, of versterken via boxen of speakers voor op een podium bijvoorbeeld. Naast de microfoon heb je dus ook vaak andere zangapparatuur nodig zoals zang versterkers, audio en muziek installaties, opname apparatuur, usb geluidskaarten. En er zijn ook tal van accessoires te koop voor microfoons zoals bijvoorbeeld wind of plopkappen, pop filters en akoestische reflectie schermen en natuurlijk standaards om je microfoon op te plaatsen als je deze niet wil vasthouden in je hand.

Zang Microfoons

Met elke microfoon kun je eigenlijk wel zingen. Maar niet elke microfoon is even geschikt om te zingen. Sommige mics zijn beter geschikt om te zingen. Bijvoorbeeld omdat ze mooier klinken, een betere kwaliteit hebben, meer kleur en karakter hebben of simpelweg omdat ze betere tegen hogere volumes van zang kunnen. Bij presenteren is het volume van je stem echt een stuk lager dan bijvoorbeeld het volume van een harde hoge zangnoot!

Dus zangmicrofoons zijn vaak anders dan spraak of presentatie microfoons. Aan de andere kant, de meeste zangmicrofoons zijn wel prima geschikt om te presenteren.

Draadloze Microfoons

Op een podium, tijdens een optreden, en ook thuis is een hinderlijke kabel vaak niet handig. Een draadloze microfoon is dan vaak een uitkomst. Een draadloos microfoon is eigenlijk niets anders dan een handmicrofoon met een ingebouwde zender die samenwerkt met een draadloos ontvangerkastje (receiver). Dit vervangt dan eigenlijk gewoon de microfoon met kabel die je normaal zou gebruiken. De ontvangere sluit je weer gewoon op een mixer of audio systeem aan, net als je dat met de normale microfoonkabel zou doen.

Headset Microfoons

Headset microfoon zijn eigenlijk niets anders dan kleine microfoons die op een beugel zitten die je meestal over je oren hebt. De beugel gaat achter het hoofd langs. Hierdoor kun je vrij bewegen, mits je headset ook een ingebouwde zender heeft, of als je een zogenaamde beltpack zender bij je hebt. De meeste professionele draadloze zang headsetmicrofoons zijn gecombineerde met een broekriemzender zodat je bewegingsvrijheid hebt.

De belangrijkste reden om een headset voor zingen te gebruiken is als je tijdens een optreden wil dansen en vrij wil kunnen rondlopen. Dus bijvoorbeeld bij cabaret, toneel, en dansoptredens. In andere gevallen heeft een gewone zangmicrofoon de voorkeur omdat de meeste zangers en zangeressen graag de afstand van de microfoon veranderen tijdens het zingen omdat eigenlijk de microfoon onderdeel van je versterkte of opgenomen stemgeluid is. En dan kan helaas natuurlijk niet met een wangmicrofoon of headset die een vaste afstand tot je mond heeft.

Studio ZangMicrofoons

Goede zangmicrofoons zoals bijvoorbeeld de sE V7 zijn perfect geschikt als opname microfoon in de studio voor zang. Echter de meeste producers, zangers en zangeressen zullen toch vaak de voorkeur geven aan een hele goede zang condensator microfoon. Dit type microfoons zijn nog net iets gevoeliger waardoor nog net meer nuance kan worden opgenomen wat voor een hele goede professionele opname natuurlijk heel belangrijk is. Omdat deze condensator microfoons zo gevoelig zijn worden deze zangmicrofoons ook nooit vastgehouden. Deze worden in een microfoonstandaard geplaatst, en het liefst in een dempende shockmount of schokspin. Daarnaast wordt vaak ook nog een reflectiescherm of andere akoestische schermen gebruikt en het liefst in een geluidsdichte ruimte of vocal booth. Studio zangmicrofoons zijn eigenlijk ook nooit draadloos.

Meer draadloos: microfoons, headsets en toebehoren

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 DraadloosMicrofoon.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.