30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
Draadloze MicrofoonsDraadloos HeadsetHeadset MicrofoonsDraadloos DasspeldRever MicrofoonsAudio InstallatieKabels

Draadloos Microfoon Aansluiten op Audio Installatie? Types en Kabels

Een draadloos microfoon aansluiten is meestal erg simpel. Maar in enkele gevallen is het lastig of kan het zelfs niet. Of werkt het misschien niet omdat je niet de juiste speaker of juist audio systeem hebt. Dus hier enkele tips en informatie waar je op kunt letten of je een geschikt audio systeem of speaker hebt.

Een draadloos microfoon wordt meestal geleverd met een draadloos ontvanger. Deze ontvanger sluit je aan op een audio geluidsinstallatie of actieve speaker, bluetooth speaker of audio mixer of mengpaneel. Normaal kan dit op een microfoon ingang, waar je dus een microfoon met een kabel ook op aan zou sluiten. Maar bij een draadloze microfoon kun je de ontvanger ook aansluiten op een vrije andere audio ingang zoals bijvoorbeeld een aux ingang of bijvoorbeeld een vrij CD of DVD speler ingang op een stereo set.

Aansluitingen op de ontvanger

Aan de achterkant van de ontvanger zitten meestal 1 of 2 uitgangen die gebruikt kunnen worden op een aansluiting met een audio set te kunnen maken. Dit is bijvoorbeeld dan een jack uitgang of een xlr uitgang. En van daaruit komt dan het audio signaal wat weer naar het audio systeem gaat.

Aansluiten op de audio set

Op de audio i1nstallatie sluit je een ontvanger meestal aan op een microfoon ingang. Dit is op consumenten audio sets meestal een grote jack plug en op professionele mengpanelen meestal een XLR 3 pin microfoonkabel.

Het kan natuurlijk ook op een andere audio ingang zoals een aux ingang of andere audio ingang. Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een draadloze microfoon of headset is dat je een audio systeem hebt wat geschikt is om een microfoon aan te sluiten en dat je ook de juist audio kabel hebt. Kom je er niet uit? Stuur (email of app) dan even een fototje van je audio set en wij kunnen je dan meestal direct de oplossing bieden!

Aansluiten op iPhone/iPad iOS

Veel draadloos microfoons kun je simpel aansluiten op een iOS apparaat. Zoals bijvoorbeeld een Macbook, maar ook op een iPhone of iPad.
Dit kun je doen via een verloop plug naar de koptelefoon/headset ingang van je iPhone of iPad. Nieuwere iPhones hebben geen headset aansluiting meer en dan moet je de lighting connector gebruiken met een koptelefoon plug en die weer naar een verloop plug


Aansluiten Android telefoon/smartphone/tablet

Een draadloos microfoon kun je ook vaak aansluiten op een smartphone om te streamen

USB draadloos microfoons sluit je aan via USB op de micro usb of usb c ingang van je telefoon. Het enige waar je wel op moet letten is dat de app die je gebruikt voor opnemen wel de USB microfoon onderteunt. De meeste standaard camera apps van je telefoon ondersteunen die zeker

Draadloze microfoons met een normale audio ingang kun je of via een USB verloop plug/kabel aansluiten zoals hierboven. Maar ook via de koptelefoon/headset aansluiting van je smartphone. Dit doe je met een verloop plug. De headset ingang bestaat uit een combinatie ingang van microfoon + kopelefoon. Hier heb je een splitter plug voor nodig en dan kun je deze draadloze microfoon op de microfoon ingang aansluiten. Je kunt ook een verloop kabeltje van microfoon naar headset ingang gebruiken op je android smartphone.

Aansluiten op een PC, Mac, Laptop

Draadloze microfoons met een usb uitgang werken vrij standaard gewoon op de usb ingang van je computer of laptop.

Draadloze mcirofoons met een audio uitgang kunnen of worden aangesloten op

- USB (met usb verloop kabel / plug)
- microfoon ingang (als je computer die heeft
- headset/koptelefoon ingang (=combinatie ingang van koptelefoon/microfoon) je computer heeft dan meestal geen microfoon ingang

Als je computer geen microfoon ingang heeft kun je vaak het beste een usb geluidskaart gebruiken (hoogste kwaliteit) of een usb verloop kabel. Of gebruik een microfoon/kopetelefoon split plug of kabeltje om de draadloze microfoon op de mic ingang aan te sluiten.

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 DraadloosMicrofoon.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.