XL
INFODESK
(werkdagen:9-17u)
033-20 111 44
Gratis Verzending
180 Dagen Retour

Wat is een Draadloze Microfoon? DraadloosMicrofoon.nl

Wat is nu precies een draadloos microfoon? Deze vraag krijgen we natuurlijk heel vaak en daarom in het kort een aantal hele belangrijke onderwerpen en aspecten van draadloze microfoons.

Draadloos Microfoon - Vervangt Microfoon met Kabel

In het kort kun je zeggen dat een draadloos microfoon niets anders is dan een microfoon die samen met een draadloos systeem een Microfoon met kabel vervangt.

Een draadloos systeem bij een draadloze microfoon vervangt dus eigenlijk de kabel die normaal naar een audio of geluidssysteem gaat waardoor je meer bewegings vrijheid hebt.

Onderdelen van een Draadloos Microfoon

Een draadloos microfoon is een stukje comlexer dan een microfoon met kabel, maar qua technologie en instelling is het tegenwoordig niet moeilijk meer om te gebruiken. Plus dat door de verschillende wireless technologieen het eigenlijk steeds gemakkelijker wordt.

Waar bestaat een draadloos microfoon uit.

- Draadloos microfoon (met ingebouwde zender en batterij)
- Ontvanger ( met adapter voor de stroom + aansluitkabel voor naar de versterker/speaker/geluidsinstallatie)

In zo goed als alle gevallen bestaan sets van draadloze microfoons dus altijd uit een

- draadloze microfoon
- draadloos ontvanger
- adapter voor de ontvanger
- aansluitkabel (meestal jack - jack)

Draadloos Microfoon Aansluiten

Een draadloos microfoon sluit je normaal op een audio set, geluidsinstallatie of ander systeem aan. Op deze moet of een microfoon ingang zitten, of bijvoorbeeld een ander audio aux ingang of zoiets. Maar let er wel op dat als je een draadloos microfoon aansluit en je tegelijk ook muziek wil hebben dan moet het audio systeem daar wel voor geschikt zijn. Standaard consumenten audio systemen hebben vaak maar 1 bron die ze tegelijk kunnen laten horen. Dus bijvoorbeeld of de bluetooth, of de CD of de aux. Maar meestal niet tegelijk. Dus het audio systeem moet een mix functie hebben of je kunt een mixer er voor zetten. In prinicpe weet je zeker als het werkt als je er een gewone microfoon met kabel mee gebruikt, dan kun je ook een draadloos zangmicrofoon, headsetmicrofoon of dasspeld microfoon aansluiten.

Soorten draadloze Microfoons

✓Handmicrofoons met ingebouwde zender
✓Headsetmicrofoons of Dasspeld microfoons met een beltpack/broekriem zender
✓Headsets met een mini zender op de headset

Voorbeelden:


Afstand draadloze microfoon

De afstand van een draadloze microfoon is afhankelijk van de sterkte van de zender. Denk maar aan een radiostation met een grote mast. Deze heeft veel vermogen zodat iedereen op grote afstand met een radio/autoradio deze kan ontvangen.

Een handmicrofoon werkt op een batterij en heeft dus veel minder vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe groter het bereik. Maar ook hoe sneller de batterij weer leeg is. Dus in de praktijk kiezen de meeste fabrikanten voor een zender met een bereik tot bijvoorbeeld 100 meter. Dit is voor bijna alle toepassingen meer dan voldoende en kan de batterij snel een werkdag 6-10 uur mee.

Slecht bereik - Goed bereik

Het bereik van een draadloze mic wordt bepaald door de afstand, en het liefst een directe zicht verbinding tussen zender en ontvanger. Hoe minder er tussen de microfoon en ontvanger in staat, hoe beter het bereik. Dus probeer de ontvanger niet ergens in te stoppen, of ergens achter neer te zetten. Muren, wanden, pilaren en vooral van beton of staat verminderen het bereik behoorlijk als deze tussen de microfoon/zender en ontvanger staan.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright 2000-2017 DraadloosMicrofoon.nl webshop van XLMusic.nl onderdeel van CRMAV.com Webshops
Vraag/Contact
Email
Bel me terug
Facebook
Garantie/Service
Garantie
Retour
Openingstijden
Infodesk maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7654PJ Enschede Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.